Vojáci na Invalidovně

Ve dnech 14. a 15. června bude MČ Praha 8 v barokním objektu Invalidovny hostit spolky nadšenců, zabývajících se rekonstrukcí francouzských jednotek z období napoleonských válek. Nádvoří Invalidovny se tak na dva dny promění v ležení a lazaret. Těšit se můžete na představení uniforem a výzbroje, na různé živé ukázky, ale i na přednášky o vojenském životě, o jeho každodennosti či o rozdílech armád. Na své si přijdou i děti, pro které bude připravená tvořivá dílna.
Během těchto dnů se tak můžete těšit na Voltižéři 18. řadového pěšího pluku a K.k. Jäger-Bataillon. Kromě nich na Invalidovnu zavítají i Marins de la Garde Imperiale, kteří představí ukázky práce ambulance gardového námořnictva. Chybět nebude ani dobový kuchař, kterého jídla provoní celé nádvoří.
Měly napoleonské války něco společného s Invalidovnou? Mohli v ní Napoleonovi vojáci skončit? Mohli ovlivnit její chod? Mohli mít dokonce vliv i na to, jak se zde žilo? Jak vypadaly lékařské nástroje a celkově lékařství na přelomu 18. a 19. století? Na všechny tyto, ale i mnohé další dotazy Vám rádi odpovíme.
Přijďte se podívat na jedinečnou událost v Invalidovně, která spojí nadšenecké spolky, známé nejen u nás, ale i v zahraničí.

Vstup na akci je zdarma.