První měsíc sezóny se na Invalidovně nesl v duchu novinek

Letošní sezóna na Invalidovně začala v sobotu 1. dubna. Návštěvníky čekaly kromě již tradičních komentovaných prohlídek a volně přístupných výstav v severním křídle objektu i různé novinky.

 

První z nich je nově zřízená knihobudka, kterou jsme umístili v severním křídle. Ta dává starým knihám novou šanci na přečtení. Neuplynul ani měsíc a my již teď víme, že se mezi návštěvníky stala velmi oblíbenou. Mnoho knih již díky ní našlo druhý domov.

 

Naproti knihobudce má nově své místo i piano. Vděčíme za něj organizaci Piana do ulic. Jsme moc rádi, že se po chodbách Invalidovny rozezněly i tóny hudby od náhodných návštěvníků.

 

Po odchodu studia Alta, které přesídlilo do nových prostor, mají návštěvníci také možnost průhledem na konci severní chodby nahlédnout do západní chodby Invalidovny, a vidět ji v celé její kráse. Pokud by Vás lákalo ji navštívit, nebojte, brzy přijdeme s další novinkou.

 

Novinky letošní sezóny se však netýkají jenom severní chodby. Na nádvoří u kašny návštěvníky čeká příjemné posezení. Návštěvníci si tak mají možnost odpočinout při čekání na prohlídku nebo při procházce parkem. Za zapůjčení děkujeme projektu Pražské židle & stolky.

 

A dále? Na Invalidovně se vůbec poprvé mimo komentované prohlídky konal program i  v období Velikonoc. Na Velikonoční pondělí rozmisťovala průvodkyně v dobovém kostýmu na nádvoří a chodbách Invalidovny velikonoční balíčky pro malé i velké. Návštěvníky již u vchodu na tuto akci upozorňoval nápis s instrukcemi a bližší informace byly zveřejněny i na sociálních sítích. Věříme, že hledání velikonoční nadílky na nádvoří všechny návštěvníky bez rozdílu věku bavilo.   

 

Jsme také rádi, že mnoho návštěvníků využívá možnost komentovaných prohlídek s průvodcem, které se v Invalidovně konají po celou sezónu vždy v sobotu, neděli a během svátků, pokud není na webových stránkách Invalidovny uvedeno jinak.

 

Podívejte se na fotogalerii, jak první měsíc nové sezóny na Invalidovně vypadal. Děkujeme za něj všem partnerům a zejména Vám, návštěvníkům. Těšíme se na Vás.